- Autor: Flora Gold
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Flora Gold | 80 |
Cibule | 120 |
Rýže Carnaroli (v suchém stavu) | 240 |
Víno bílé suché | 120 |
Houby sušené průměr | 80 |
Gran Moravia | 40 |
Dochucovadla:
sůl, hladkolistá petržel nasekaná, zeleninový vývar dle potřeby
Energetická hodnota celkem: 7938 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 244,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1985 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold a na mírném ohni zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizoto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme. Rýži vaříme na skus do krémové konsistence. Nakonec rizoto zjemníme rostlinným tukem Flora Gold, posypeme nastrouhaným sýrem gran moravia a promícháme. Dle chuti osolíme. Hotové rizoto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.